0

Pandestegte blomkålsfritter med løgtop, parmesan og hvidløgsdip

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og mos halvdelen med et piskeris eller en gaffel i en stor skål. Skyl løgtoppene grundigt, snit dem i tynde skiver og kom dem i skålen sammen med æg, hvedemel, parmesan, bagepulver, koriander, chili, et nip salt og et godt kværn peber. Hak de resterende blomkålsbuketter groft og vend dem i dejen. Varm lidt olie op på panden og sæt dejen på i ensartede klatter. Steg dem til de er gyldne og møre og dræn på køkkenrulle. Rør sideløbende cremefraichen med presset hvidløg, salt og peber og smag til. Server de lune fritter med hvidløgsdippen til, som snack eller som tilbehør til fx helstegt kylling, en grillet pølse eller pasta.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?