0
Helbagte rødspætte/skærising med misosoya dressing og spinat

Helbagte rødspætte/skærising med misosoya dressing og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætter, Soyabønner, Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerkartofler
1 min.
Kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred stavene ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i 15-20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hele flåede rødspætter
5 min.
Fisk

Læg fisken på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr den godt med salt på begge sider, og lad den stå til senere.

Kom fisken i ovnen ca. 10-15 min. før servering ved 200 grader. Når kødet er blødt og kan trækkes fra benene, er fisken færdig.

brun misotamari/soyacitronhvidløgingefær
15 min.
Sovs

Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det op i en skål. 

Tilsæt misoen, soya, citronsaft og 1/2 tsk. sukker pr. person.

spinat
20 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og afdryp den for vand.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad spinaten stege i 20 sek. uden at røre i den.

Hæld sovsen i spinaten, sluk for blusset, og rør det godt rundt.

30 min.
Anretning

Servér fisken på et fad, anret spinaten henover, og hæld sovsen ved.

Servér de bagte kartofler til.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
67,7 g
heraf sukkerarter:
19,7 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
27,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?