Ratatouille: Rens aubergine, squash og pebre og skær dem i store tern. Hak 2 løg og hvidløgene groft. Varm olien op i en gryde og svits løgene uden de tager farve. Kom aubergine, rød peber og hvidløg ved og krydr med salt og peber. Rist grøntsagerne godt og kom flåede tomater, timian og sukker ved. Skru ned for varmen og lad det simre i 30 min. uden låg. Tilsæt squash og lad det simre yderligere en halv time til konsistensen er blød og cremet.
Kød: Rør det hakkede kød med 1 æg, mælk, et fintrevet løg, 2-3 spsk. mel, salt og peber til en lind fars. Form dem til 6-8 krebinetter. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg og til sidst i rasp. Steg krebinetterne gyldne i smør, 5-6 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.
Server ovnbagte kartoffelbåde og en sprød grøn salat med ærter, agurk og rødløg til.
Kommentarer og forslag til opskriften