0

Panerede portobellosvampe med parmesan og tomatsauce (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Børst svampene fri for urenheder og skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend først skiverne i mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp blandet med parmesan, lidt salt og peber. Hak hvidløg og forårsløg fint og sauter dem i olie uden at de tager farve. Hæld de flåede tomater på og krydr med sukker, oregano, salt og peber. Lad det simre 10 min., blend tomatsaucen og smag til. Steg de panerede svampe sprøde og møre i smør ved middelhøj varme. Server straks med fx en blandet grøn salat, god pesto og italiensk brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.