0

Panerede svinemørbradbøffer med perlebyg, grønkål og hokkaidogræskar

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hokkaido: Skræl og del græskarret i kvarte græskar. Fjern den bløde indmad og kernerne. Læg græskarstykkerne i et passende størrelse ovnfast fad. Pensl skærefladerne med lidt olivenolie, krydr med salt og peber samt halvdelen af den røgede paprika. Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 35 min. til græskarkødet er gyldent og mørt. Del dem i mindre stykker.

Perlebyg: Kog de omhyggeligt skyllede perlebyg i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 minutter (afhængig af hvor meget bid du vil have i dine perler). Dræn overskydende væde fra og lad bygkornene afkøle lidt.

Grønkål: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge.

Kød: Soigner mørbrad og del i 4 store bøffer. Krydr bøfferne med resten af den røgede paprika, salt og peber og fordel dijonsenneppen på bøfferne (hele vejen rundt). Rul dem i pankoraspen og sørg for at trykke den godt ind i senneppen. Steg dem på en pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og lækre (3-4 min. på hver side). Tag dem af panden (gem panden med fedtstoffet til grønkålen). Lad dem trække lunt i 2-3 min. mens du laver resten.

Steg grønkålen i 2-3 min. sammen med hakket hvidløg. Tilsæt timiankviste, kogt perlebyg og græskar og steg i et par min.

Smag til med salt og peber.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?