
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.
Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt og paprika.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Rist kernerne på en tør pande over middel varme, til de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Hak basilikum og solsikkekerner groft, og overfør det til en stor skål.
Tilsæt revet citronskal, hvidløg, citronsaft og 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., og smag til med salt og peber.
Skær squash i tynde skiver, og overfør dem til skålen med vinaigrette. Vend salaten rundt lige før servering, og smag til med salt og peber.
Spred ricotta ud på et fad, og anret squashsalaten henover.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Servér fisken med kartofler og squashsalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften