0

Paneret kuller med squashsalat over frisk ricotta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

bagekartoflersød paprika
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og paprikaen. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

basilikumcitronhvidløg
15 min.
Rør vinaigretten

Hak basilikummen groft og solsikkekernerne og overfør til en stor skål. Tilsæt revet citronskal og hvidløg, citronsaft og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Smag til med salt og peber.

squashfrisk ricotta
20 min.
Skær squashen

Skær squashen i tynde skiver og overfør til skålen med vinaigrette. Vend salaten rundt lige før servering og smag til med salt og peber.

Spred ricottaen ud på et fad og anret squashsalaten henover.

kullerfilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. Skær fisken i portionsstørrelser.

Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og squashsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK