0

Paneret lyssej i salat på grønne ærter, gule squash og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartoflermezze krydderihvidløg
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med revet hvidløg, krydderiblandingen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

ærter, frostgul squashdild
5 min.
Forbered grøntsagerne

Kom ærterne i en skål, dæk med kogende vand i 1 min og sigt vandet fra.

Kom ærterne i en lille skål og vend med 1/2 spsk. olivenolie, 1 /2 spsk. eddike pr. person og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

Skær squashen i tynde skiver og spred ud på et fad. Pluk dilden i fra stilkene.

lyssejfilet uden skindhvedemel
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

25 min.
Anret salaten

Top squashen med ærterne og dilden.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel