0
Paneret mørksej i frisk salat med edamame bønner og croutoner

Paneret mørksej i frisk salat med edamame bønner og croutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Bag auberginen

Forvarm ovnen ved 160 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.

Skær auberginen i tern, overfør dem til bradepanden, vend 1 tsk. olivenolie pr. pers. i, og krydr med salt og peber.

Bag auberginen i ca. 20 min., indtil den er helt mør.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i små tern, og vend med 1 tsk. olie pr. pers. og revet hvidløg.

Spred ternene ud på bagepladen, og rist i ovnen i ca. 15 min., indtil de får lidt farve, og bliver sprøde.

cherry- eller blommetomaterromainesalatmukimame (bælgede edamamebønner)
15 min.
Forbered salaten

Dæk edamamebønnerne med kogende vand i ca. 1 min.

Pil bladene fra stokken på salaten, og halvér tomaterne.

Dræn bønnerne for vand, og overfør dem til en stor skål med salaten og tomaterne.

panko raspmørksejfilet uden skindhvedemelminimælk
20 min.
Steg fisken

Forbered 3 tallerkener med hhv. hvedemel, mælk og rasp.

Varm en pande op ved middelhøj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Vend fiskestykkerne først i hvedemel, så mælk og til sidst i raspen.

Steg stykkerne i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, til det har fået godt med farve, og begynder at flage.

25 min.
Lav salaten

Kom croutonerne og auberginen i salaten, og vend godt rundt.

Smag til med balsamico, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel salaten i tallerkener, og anret fisken henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
42,5 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
42,8 g