Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak persillerod og porre groft. Overfør begge dele til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person, og lad dem stege under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil grøntsagerne bliver møre.
Hak persillen groft.
Kom ærter og 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden til grøntsagerne. Rør rundt 1 minuts tid, indtil melet har opløst sig.
Hæld fløden i, og lad den simre, indtil sovsen begynder at blive cremet.
Lige før servering tilsættes persillen. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Skær citronen midtover, og steg den på skæresiden ved høj varme, indtil den bliver branket i overfladen.
Servér fisken med kartofler, stuvning og den grillede citron.
Kundekommentarer ()