0
Paneret rødspætte med salat på blomkål og pinjekerner

Paneret rødspætte med salat på blomkål og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

pinjekerner
1 min.
Rist kernerne

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

blomkål
5 min.
Kog blomkålen

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skær blomkålen i mundrette stykker, kog dem i 1 min., og lad dem afkøle i en sigte.

rødspættefiletraspæg
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken først i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i raspen.

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 2-3 min. på hver side, til de har fået godt med farve, og begynder at flage.

citroncajun krydderi
25 min.
Rør salaten

Dræn kikærterne for væde, og overfør dem til en stor skål sammen med blomkålen.

Tilsæt revet citronskal, cajunkrydderi og pinjekernerne, vend det godt rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med blomkålssalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
40,4 g