Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skær blomkålen i mundrette stykker og kog dem i 1 min. og lad dem afkøle i en sigte eller et dørslag.
Forbered 3 tallerkener med hhv. hvedemel, pisket æg og rasp.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fiskestykkerne først i hvedemel, så mælk og til sidst i raspen.
Steg stykkerne i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, til det har fået godt med farve, og begynder at flage.
Dræn kikærterne for væde og overfør til en stor skål sammen med blomkålen. Tilsæt revet citronskal, cajunkrydderi og pinjekernerne. Vend det godt rundt og smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér fisken sammen med blomkålssalaten.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften