0
Paneret kuller i salat på blomkål og pinjekerner

Paneret kuller i salat på blomkål og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

pinjekerner
1 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

blomkål
5 min.
Kog blomkålen

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skær blomkålen i mundrette stykker og kog dem i 1 min. og lad dem afkøle i en sigte eller et dørslag.

kullerfilet uden skindpanko raspæg
15 min.
Steg fisken

Forbered 3 tallerkener med hhv. hvedemel, pisket æg og rasp.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fiskestykkerne først i hvedemel, så æg og til sidst i raspen.

Steg stykkerne i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, til det har fået godt med farve, og begynder at flage.

citroncajun krydderi
25 min.
Rør salaten

Dræn kikærterne for væde og overfør til en stor skål sammen med blomkålen. Tilsæt revet citronskal, cajunkrydderi og pinjekernerne. Vend det godt rundt og smag til med salt, peber og citronsaft. 

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med blomkålssalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
40,4 g