0
Paneret rødspættefilet med sommersalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rødspættefilet
5 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider, og læg den til side.

ærter i bælgbrede bønnerpurløgcitronradiserLys eddike
10 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skyl bønnerne, radiserne og purløget grundigt, og afdryp for vand. Nip bunden af bønnerne, kog dem i 5-7 min., og skær dem i mindre stykker. 

Pil ærterne (bemærk den angivne vægt på ærter er incl. bælg), skær radiserne i kvarte, og hak purløget ned i en stor skål (gem lidt hakket purløg til anretning). Tilsæt bønnerne, ærterne, radiserne og rygeosten, og bland det hele godt sammen. Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie og 1/4 spsk. eddike pr. person, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

Når kartoflerne er kogt færdige, skæres de i tykke skiver, og blandes i salaten. 

rødspættefilethvedemel
25 min.
Stegning

Varm en ny pande op ved høj varme. 

Vend fiskefileterne i hvedemel, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek. på hver side.  

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten og kartoflerne, og top med de sidste purløg.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
9,5 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
37 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?