0
Paneret skærising med bagt selleri, salat og citron

Paneret skærising med bagt selleri, salat og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleriløg
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær sellerien i stykker på ca. 1x1 cm, spred dem ud på bagepladen med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Læg løgene hele på bradepanden, ved siden af sellerien. Kom det hele i ovnen, og bag i ca. 20 min. ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er møre og sellerien har fået farve.

skærisingfilet uden skind
10 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Bag bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

salatcitron
25 min.
Lav salaten

Pil de bagte løg, halvér dem, og overfør dem til en skål sammen med sellerien og salat.

Vend det hele godt rundt, og smag til med citronsaft, revet citronskal, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med salat, remoulade og brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
18,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
53,5 g
heraf sukkerarter:
13,8 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
34,5 g