Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær asparges i tynde skiver - kasser dog den nederste træede del. Skær purløg fint. Riv osten.
Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente (møre med LET bid). Kom asparges i vandet, og kog dem med i ca. 30 sekunder. Dræn nu vandet fra. Kom fløden på pasta og asparges, og kog igennem i 1-2 min. Rør revet ost (gem en smule til pynt) og et par generøse klumper smør i. Smag til med limesaft, salt og peber. Vend det skårne purløg i til sidst.
Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen (hvis fileterne er store, kan de deles på langs). Steg fileterne på en pande i halvt olie/halvt smør, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
Som vist på billedet med limebåde. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Kundekommentarer ()