0
Panko-stegt mørksej med spicy bønner og Esquites salat

Panko-stegt mørksej med spicy bønner og Esquites salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Fjern blade og fimrehår fra majskolberne. Skær majskernerne af kolberne. Kog majskernerne i godt saltet vand i 2 min. Hæld dem i en skål og lad dem dampe af.
  2. Kom kidneybønner i en sigte, skyl hurtigt med koldt vand og lad dem dryppe af.
  3. Rist bønnerne på en pande med 2/3 af krydderiblandingen og finthakket hvidløg (brug halvdelen her). Smag til med salt og peber.
  4. Skær forårsløg i tynde skiver. Hak resten af hvidløget.
  5. Skær jalapeño i fine tern (behold kerner hvis du vil have det stærkt). Hak koriander.
  6. Kom mayonnaise i en skål og smuldr osten i. Vend også majskerner, jalapeño, forårsløg, hvidløg og koriander i.
  7. Vend de ristede bønner i lige før servering, smag til med salt og peber.
  8. Del fisken i mindre stykker (ca. 3 pr. person). Krydr godt med salt, peber og den sidste 1/3 af krydderiblandingen (på begge sider).
  9. Vend fisken først i mel, derefter i sammenpisket æg (eller fløde/mælk) og til sidst i panko rasp (pres godt fast).
  10. Steg fisken i rigeligt neutral olie i 1–2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med lidt salt.

 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.