Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Skær rødløget og tomaterne i kvarte og squashen i ca. 1x1 cm tern.
Overfør grøntsagerne til et stort ildfast fad eller en bradepande. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Kom det i ovnen og bag i ca 15 min. Rør lidt rundt undervejs.
Vend fisken først i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
Hak persillen groft.
Tag fadet ud af ovnen.
Tilsæt bønnerne, persillen og 10 g smør pr. person og rør det hele godt rundt.
Læg fisken henover og bag retten yderligere 6-7 minutter, indtil fisken er gennemstegt.
Servér retten direkte fra ovnen og pres citronsaft henover.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()