0
Paneret isingfilet med stegt rosenkål og savoy i sovs

Paneret isingfilet med stegt rosenkål og savoy i sovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand. 

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra. 

rosenkålsavoykål testrødt æbleolivenolie, ekstra jomfrusort pebercitron
5 min.
Grøntsagerne

Skær roden fra rosenkålene, og skyl dem grundigt sammen med savojkålen og æblet. Pil rosenkålene ud i blade. Pil ligeledes bladene fra stokken på savojkålen, og skær bladene i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålene i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Smages til med salt, peber og halvdelen af citronsaften. Vend æblet, skåret i tern, sammen med kålene lige før servering. 

20 min.
Ostesovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld ca. ½ dl vand pr. person i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, riv osten i sovsen, og smag til med salt.

isingfilet uden skindrasp
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. 

Pres resten af citronsaften henover fisken, og vend den i raspen. Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, og krydr med salt. 

 

30 min.
Anretning

Servér de varme kartofler med fisk, kål og ostesovsen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
559 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,9 g
Kulhydrat:
52,5 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
34,8 g