0
Pankostegt isingfilet med Baba ganoush og tomat/peberfrugtsalsa (2 pers.)

Pankostegt isingfilet med Baba ganoush og tomat/peberfrugtsalsa (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Baba ganoush (auberginedip): Skyl auberginen og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange. Halvér den og læg auberginen i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20 min. til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud - undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med halvdelen af hvidløgene, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft (gem lidt til salsaen) samt Baba ganoush krydderiet. Justér evt. med lidt salt og ekstra citronsaft. Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie.

Tomat/peberfrugtsalsa: Skær tomater, peberfrugt og agurk i tern på ca. 5 mm og vend dem sammen med fintsnittede rødløg samt resten af hvidløgene (der er finthakkede). Vend det hele sammen med presset citronsaft. Smag til med lidt sukker, salt og peber. Lad gerne salsaen trække i 10-15 min. før du serverer.

Fisk: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankoraspen. Steg dem på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver). Drys med lidt salt.

Kartofler: Skrub og kog kartofler møre i vand med lidt salt i 12-15 min. Server dem med smør og lidt god salt.

Anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?