0
Pankostegt schnitzel med tagliatelle & svampesovs

Pankostegt schnitzel med tagliatelle & svampesovs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Filet a la mørbrad, frilandsgrispankocitron
1 min.
Schnitzel

Del kødet på langs, og bank det evt. lidt ud. Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødstykkerne på en medium varm pande i halvt neutral olie/halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber. Pres saften fra en citron over schnitzler og stegesmør.

svampe sovs
5 min.
Svampesauce

Kog sovsen op i en gryde.

tagliatelle, friskpecorino romano
8 min.
Pasta

Kom pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (vandet skal smage salt som havvand) med et par teskefulde olivenolie, og lad den koge efter angivelsen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag. Vend den med svampesaucen og lidt revet pecorino. Smag til.

citronkarsepecorino romano
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med schnitzlerne oven på pastaen. Drys med karse og citronskal. Riv gerne ekstra pecorino over ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?