Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær peberfrugt, løg og bladselleri i mundrette stykker, og overfør dem til et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de begynder at branke lidt i overfladen. Rør lidt rundt i fadet undervejs.
Riv kartoflerne på den grove side af et rivejern (gerne med skræl). Pres lidt af vandet ud af kartoflerne.
Varm en pande (eller to pander til flere) op ved middelhøj varme.
Hæld 1/2 spsk. olie pr. person i panden, og bred de revne kartofler helt ud til kanten med ca. 2 cm højde. Lad röstien stege i 6-7 min. på hver side, indtil den får godt med farve og bliver gennemstegt.
Krydr med salt og peber.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Sæt 3 dybe tallerkener klar med hhv. hvedemel, pisket æg og pankorasp.
Vend fisken i først hvedemel, så i æg og til sidst i rasp. Læg fileterne på bagepladen, og bag dem øverst i ovnen i ca. 5 min., indtil fisken er gennemstegt.
Krydr med salt og peber.
Hæld tomatsugoen i fadet med grøntsager, og lad det bage i ovnen, indtil det bliver varmt igen. Smag til med salt og peber.
Servér fisken med rösti og ratatouille.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()