0
Pankobagt rødspætte med kartoffelrösti og ratatouille

Pankobagt rødspætte med kartoffelrösti og ratatouille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtløgbladselleri
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær peberfrugt, løg og bladselleri i mundrette stykker, og overfør dem til et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de begynder at branke lidt i overfladen. Rør lidt rundt i fadet undervejs.

kartofler
10 min.
Rösti

Riv kartoflerne på den grove side af et rivejern (gerne med skræl). Pres lidt af vandet ud af kartoflerne.

Varm en pande (eller to pander til flere) op ved middelhøj varme.

Hæld 1/2 spsk. olie pr. person i panden, og bred de revne kartofler helt ud til kanten med ca. 2 cm højde. Lad röstien stege i 6-7 min. på hver side, indtil den får godt med farve og bliver gennemstegt.

Krydr med salt og peber.

rødspættefiletpankoæg
20 min.
Bag fisken

Dæk en bradepande med bagepapir.

Sæt 3 dybe tallerkener klar med hhv. hvedemel, pisket æg og pankorasp.

Vend fisken i først hvedemel, så i æg og til sidst i rasp. Læg fileterne på bagepladen, og bag dem øverst i ovnen i ca. 5 min., indtil fisken er gennemstegt.

Krydr med salt og peber.

Skagenfood tomatsugo
25 min.
Rør ratatouillen

Hæld tomatsugoen i fadet med grøntsager, og lad det bage i ovnen, indtil det bliver varmt igen. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med rösti og ratatouille.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
582 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,5 g
Kulhydrat:
58,1 g
heraf sukkerarter:
9,8 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
36,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?