0
Pankostegt torsk med sedani og svampesovs med pinjekerner og spidskålsalat med lime og tranebær

Pankostegt torsk med sedani og svampesovs med pinjekerner og spidskålsalat med lime og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk, Gluten, Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spidskållimetørrede tranebær
1 min.
Spidskålsalat med lime og tranebær

Sæt vand over at koge til pastaen.

Snit kålen så fint du kan, og kom den i en skål. Drys med lidt fint salt, og knug/massér saltet ind i kålen. Vend med limesaft, lidt sukker, samt tranebær. 

pinjekerner
5 min.
Pinjekerner

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Drys med lidt fint salt. 

torskefilet uden skindpankoæghvedemel
7 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og paner dem i mel, æg og rasp. Steg fisken på en passende stor pande, til den er sprød og gylden på begge sider. 

svampe sovs
8 min.
Svampesovs

Kog svampesovsen op i en gryde. 

sedani, 50% fuldkornsvampe sovs
10 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand. Dræn vandet fra, og vend pastaen med svampesovsen.

pinjekernerlime
20 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med pinjekerner. Har du lime tilbage, kan du servere en lille båd til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?