0

Pankostegte svinemørbradbøffer med dukkah, bagt kartoffel og blomkålssalat med ristede hasselnødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Krydr bøfferne med salt, peber og 2/3 af Dukkahen og lad dem trække i 5 min. Vend dem derefter først i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i pankoraspen - sørg for at trykke den godt fast. Steg dem på en pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og lækre (2-3 min. på hver side). Der skal bruges godt med fedtstof. Lad dem trække lunt i 2-3 min.

Bagekartofler: Skrub og skyl bagekartoflerne godt og grundigt og sæt dem i et ovnfast fad (gerne med ca. 1 cm salt i bunden). Bag dem i en 200 grader varm ovn i 90 min. (alternativt kan kartoflerne skæres ud i både, krydres med lidt olie og salt og bages i 30 min.).

Hytteostcreme: Rør hytteosten sammen med finthakket hvidløg, lidt citronskal og -saft samt salt og sort peber. Lad den trække i 10-15 min.

Blomkålssalat: Riv blomkål groft på et rivejern (det giver små "gryn") ned i en skål. Riv lidt citronskal fint og vend det i sammen med saften fra citronen. Skyl hjertesalaten og snit den fint. Bland salaten sammen med revet parmesanost, lidt god olivenolie, ristede saltede hasselnødder (vend hasselnødder i lidt olie og salt, læg dem i et ovnfast fad og rist i 10-15 min. i ovnen sammen med bagekartoflerne). Vend det hele godt rundt og smag til med salt og peber - samt evt. lidt rørsukker. Pynt evt. med lidt basilikumblade.

Anretning: Skær et dybt hul i bagekartoflerne og pres så der dannes en åbning - krydr med lidt salt og dukkah i hullet. Læg derefter en generøs klat hytteostcreme i og drys det sidste dukkah på toppen! Eller server hytteostcremen til kartoffelbådene.

* Sådan laver du din egen dukkah:

150 g hasselnødder (pillede med skind)

75 g solsikkekerner

3 tsk fennikelfrø

2 spsk spidskommen

2 spsk tørredegrønne peberkorn (eller hvide, som et alternativ)

5 spsk korianderfrø

3 spsk sesamfrø

1 tsk nigella frø

1 tsk havsalt

2 tsk paprika

Kom en solid jernpande på komfuret og varm den godt op. Kom fennikelfrø på og rist dem i ca. 30 sekunder. Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe. Tilsæt nu peberkorn, spidskommen og korianderfrø på panden og rist videre indtil også de begynder at poppe. Pas hele tiden på at det ikke brændes men kun brunes. Kom det hele i en skål eller morter. Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden og rist videre mens du svinger panden eller rører deri - fortsæt indtil sesam og solsikkekernerne er gyldne. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 12 minutter og gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af, som kasserers. Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat - Et Voilas - så er der DUKKAH som er en fantastisk Egyptisk krydderblanding der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?