0

Panzanellasalat med melon, cherrytomater, peberfrugt, lufttørret skinke, mozzarella og nye løg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri melonen for skal og kerner, rens peberfrugten og skær begge dele i grove tern. Snit løg og –top i tynde skiver og halver tomaterne. Skær brødene i mellemstore tern og skær eller riv mozzarella i mundrette bidder. Pisk eddike, olie, et godt nip salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål og vend melon, peberfrugt, løg, tomater, brød, mozzarella og oliven grundigt deri. Lad salaten trække i 20 min. på køkkenbordet. Riv skinken i mindre bidder og vend dem i - gerne sammen med basilikumblade! - lige inden servering. Anret på et flot fad og dryp med lidt balsamicoglace. Server straks - som den er eller som tilbehør til fx helstegt kylling eller bagt fisk.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?