Papillon er fransk og betyder sommerfugl, og da papiret har form som en sommerfugl, har det givet navnet til måden at lave mad på.
Udover ingredienserne skal der bruges:
1 stk madpakkepapir på mindst 2,8 meter
hæftemaskine eller nogle papirclips
1 blyant
låget af en Weber Smokey Joe grill (eller noget andet rundt på ca. 35 cm)
Læg bagepapiret på et bord og låget fra din Weber Smokey Joe ovenpå og tegn rund om låget. Klip cirklen ud. Gentag 7 gange, så du har 8 stk. papir (eller fold evt. papiret – men det er ikke nemt at styre).
Fold cirklerne af madpapir på midten og klip den ene side til så det ligner et hjerte.
Gnid den ene halvdel af hjerterne med smør, men lad en kant på ca. 3-4 cm hele vejen rundt være fri for smør.
Skær rødløg og forårsløg i skiver, og squashen i tern og blanchér det hele i smør sammen med de knuste fed hvidløg. Imens skærer du isingfileterne i passende stykker. Del det hele i 8 portioner til hvert sit stykke madpapir.
Læg de blancherede grøntsager på den del af madpapiret som er smurt med smør.
Læg fiskestykkerne ovenpå.
Krydr med sherry, salt og peber - og drys til sidst lidt paprika over.
Så pensler du kanten af bagepapiret (der hvor der ikke er smør) med æggehviden. Den skal fungere som lim og lukke posen. Posen skal foldes sammen: Start med at lave en fold indover hvor hjertet begynder, den folder du indover igen - holder lukket med den ene hånd og folder videre med den anden hånd. Du afslutter med en hæfteklamme eller en papirclips. Det lyder svært, men er det ikke.
Læg dine ”sommerfugle” i et Weber Style fiskefad som du forinden har foret med sølvpapir. Tænd for grillen og varm den op til ca. 200 grader og læg dit fad på.
Vigtigt: På både kuglegrill og gasgrill steges ved indirekte grillning. Ellers går der ild i papiret!!
Bemærk at poserne vokser pga. damptrykket. De skal have ca. 8 – 10 minutter. I kanten, hvor der smurt med æggehvide, vil ”sommerfuglene” blive lysebrune.
Al saft og kraft bliver indeni ”sommerfuglene”, og der breder sig en dejlig duft, når de åbnes ved bordet.
Serveres med kogte pillede kartofler og en opbagt fiskesennepssauce, som laves således: Smelt lidt smør i en gryde, pisk melet i og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes. Smages til med fiskesennepspulver, salt og peber.
Velbekomme
-Meyer
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
Kommentarer og forslag til opskriften