Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær løg og gulerødder i mundrette stykker.
Varm en pande op ved høj varme, og steg grøntsagerne i lidt olie, indtil de får farve, og bliver møre.
Skru ned for varmen, og tilsæt tomaterne og revet hvidløg. Rør rundt et par minutter, og sluk for varmen.
Dræn kikærterne for vand, og vend dem med grøntsagerne. Krydr med salt og peber.
Skær fisken i portionsstykker og krydr med salt.
Klip et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. pers. (ca. 35x35 cm.). Fordel de stegte grøntsager i midten af bagepapiret, placér fisken henover, og top med timiankviste.
Træk alle siderne på bagepapiret op omkring indholdet, tilsæt lidt fløde til hver pakke, og form en ”kugle”, der lukkes til, ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv.
Læg pakkerne i et ildfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden, og ikke vælter.
Bag pakkerne i 7-8 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm, og begynder at flage.
Servér ris med fiskepakker, og top med citronsaft.
Kommentarer og forslag til opskriften