Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Skær løget og guleroden i mundrette stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Steg grøntsagerne i lidt olie, indtil de får farve og bliver møre.
Skru ned for varmen og tilsæt tomaterne og revet hvidløg. Rør rundt et par minutter og sluk for varmen.
Dræn kikærterne for vand og vend med grøntsagerne. Krydr med salt og peber.
Skær fisken i portionsstykker og krydr med salt.
Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person, ca. 35x35 cm. Fordel de stegte grøntsager i midten af bagepapiret, placér fisken henover og top med timiankviste.
Træk alle siderne på bagepapiret op omkring indholdet, tilsæt fløden og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter.
Bag i 7-8 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm og begynder at flage.
Servér risene med fiskepakkerne og top med citronsaft.
Kundekommentarer ()