0
Pappardelle al Tonno
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillehvidløgmesclun, mix salaterskipjack tun i økologisk olivenolie
1 min.
Forberedelse:

Pluk og hak persille. Pil og hak hvidløg. Skyl salaten, og slyng den tør. Kom tun i en sigte, og lad den dryppe af. (Gem olien fra tunen).

skipjack tun i økologisk olivenoliehvidløgbredbladet persillepaprikaflagerflåede og hakkede tomaterpappardellefishsauce
15 min.
Al Tonno:

Kom en smule af olien fra tunen på en pande, og rist hvidløget deri ved middel varme, til det er gyldent. Det må gerne tage 4-5 min. Kom halvdelen af paprikaflagerne på, og rist igennem. Tilsæt fishsauce, og lad den koge ind til det halve. Kom hakkede tomater på, og kog i 4-5 min. Vend tun deri, og kog igennem. Smag til med salt og peber. Vend til sidst med hakket persille. 

18 min.
Pappardelle:

Kog pappardelle i godt saltet vand i 2-3 min. Dræn den i et dørslag.

mesclun, mix salater
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server salat dertil - gerne vendt i en god vinaigrette. 

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?