0

Paprikagryde med skinkekød, rød peber, svampe og cremefraiche serveret med rodfrugtmos

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gryde: Vend skinketernene med 1 spsk. paprika, 1 tsk. salt og et godt kværn peber og lad dem marinere mens grøntsagerne ordnes. Rens svampene og skær dem i skiver. Befri peberfrugten for stok, ribber og kerner, pil løgene og snit begge dele i tern. Hak de pillede hvidløgsfed fint. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og brun kødet godt af. Tag kødet op med en hulske, hæld lidt ekstra olie i gryden og rist svampene af til de er gyldne og væden er kogt væk. Tag også svampene op med en hulske og fortsæt med løgene til de er klare. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, 1 spsk. paprika, timianblade og kommen og sauter videre i 2 min. Rør de hakkede tomater og fonden i og lad det simre i 10 min. Vend kød og svampe i retten og lad det hele simre videre i 10-20 min. til kødet er mørt. Tag gryden af varmen, rør cremefraichen i og smag til – herefter må retten ikke koge igen, da saucen vil skille!

Mos: Skræl kartofler og rodfrugter (fx selleri, persillerødder, pastinakker, jordskokker etc.), skær dem i tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem med 2 dl mælk, smør og 1 tsk. salt. Hak persillen, vend den i og juster konsistensen med mælk. Smag til og server straks.

Server retten sammen med surt (asier, drueagurker eller rødbeder) og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?