0
Paprikakødboller med lune beder, ingefær og forårsløg

Paprikakødboller med lune beder, ingefær og forårsløg

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Kog bederne

Kom bederne i en gryde og dæk dem med vand.

Kog dem i ca. 25 min., indtil de er nogenlunde møre, når man stikker i dem med en kniv.

Hæld efterfølgende vandet fra, dæk bederne med koldt vand og smut skrællen af dem.

Skær de kogte beder i tern.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

forårsløgingefæræble
10 min.
Forbered vinaigretten

Hak forårsløget fint, riv ingefæren på den fine side af et rivejern og kom begge dele i en skål. 

Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

Skær æble i tern, og tilsæt dem til vinaigretten.

Hakket grisekødsød paprikaæg
15 min.
Lav frikadellerne

Kom kødet i en skål sammen med æg, paprika, 1/2 tsk. salt pr. person og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Vend rødbederne med vinagretten, og servér den sammen med frikadeller og speltkerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
22,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
37,1 g