0

Paprikakødboller med lune beder i æblevinaigrette med ingefær og forårsløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Spelthvede, Sennep, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Kog bederne

Kom bederne i en gryde og dæk dem med vand.

Kog dem i ca. 25 min., indtil de er nogenlunde møre, når man stikker i dem med en kniv.

Hæld efterfølgende vandet fra, dæk dem med koldt vand og smut skrællen af bederne.

Skær de kogte beder i tern.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

forårsløgingefæræble
10 min.
Forbered vinaigretten

Hak forårsløget fint, riv ingefæren på den fine side af et rivejern og kom det i en skål. 

Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.

Skær æblet i tern og tilsæt til vinaigretten.

hakket kalv & flæsksød paprikaæg
15 min.
Lav frikadellerne

Kom kødet i en skål sammen med æg, paprikaen, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Vend rødbederne med vinagretten og servér sammen med frikadellerne og speltkernerne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?