Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom bederne i en gryde og dæk dem med vand.
Kog dem i ca. 25 min., indtil de er nogenlunde møre, når man stikker i dem med en kniv.
Hæld efterfølgende vandet fra, dæk bederne med koldt vand og smut skrællen af dem.
Skær de kogte beder i tern.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Hak forårsløget fint, riv ingefæren på den fine side af et rivejern og kom begge dele i en skål.
Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
Skær æble i tern, og tilsæt dem til vinaigretten.
Kom kødet i en skål sammen med æg, paprika, 1/2 tsk. salt pr. person og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Vend rødbederne med vinagretten, og servér den sammen med frikadeller og speltkerner.
Kommentarer og forslag til opskriften