0
Paprikakylling i fad med tomater og ost samt couscous

Paprikakylling i fad med tomater og ost samt couscous

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårpaprika kyllingemixrød peberfrugttomatergrøn chiliparmesan/pecorino
Kylling

Forvarm ovnen til 225 grader.

Del evt. låret i over og underlår. Krydr kyllingen grundigt med salt, og kom stykkerne i et stort ildfast fad

I en lille skål rører du 1/2 spsk olivenolie og 1 spsk lys eddike pr. pers. sammen med krydderiblandingen. Hæld blandingen over kyllingen, og vend forsigtigt rundt, så kyllingen er dækket.

Skær tomater, chili og peberfrugter ud i mindre stykker, og fordel omkring kyllingestykkerne. Krydr grøntsagerne let med salt, og dryp lidt mere olivenolie over. Riv og drys osten over både kylling og grøntsager.

Bag, det hele indtil kyllingen er gylden, sprød og gennemtilberedt, det tager typisk ca. 25-35 min. Vend rundt i grøntsagerne halvvejs igennem, men pil ikke ved kyllingen.

couscous
15 min.
Couscous

Kom couscous i en skål med en smule salt. Hæld kogende vand over, så det står 1-2 cm over couscous'en. Dæk med et låg eller tallerken, og lad couscous'en trække i 10 min. Smuldr den derefter løs med hænderne. 

couscous
35 min.
Anretning

Tag forsigtigt kyllingelårene op, og hold dem lune. Løsn grøntsagerne og skrab alle de lækre brune stykker løs fra bunden og siderne af det ildfaste fad, og vend med de kogte couscous.

Smag til med salt og peber efter behov samt en smule eddike, hvis det ønskes. Servér som vist. 

Bonusinfo

Paprika kyllingemix indeholder: 50% sød paprika, 15% oregano, 15% tørret persille, 10% sort peber, 10% Piment d'Espelette

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?