Schnitzel: Krydr schnitzlerne generøst med paprika, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp, der er blandet med lidt revet parmesan. Sørg for at presse raspen/parmesanen godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.
Kogte kartofler: Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp af, og afkøl dem let. Pil dem og skær dem i tern.
Blomkålscouscous: Læg sesamfrø i et ovnfast fad og sæt fadet i en 150 grader varm ovn i 10-15 min. til de er gyldne – knus dem let i en morter. Soigner blomkålen og riv den groft på et rivejern ned i en skål så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint og vend den i sammen med citronsaften. Klip karse og bland den i salaten sammen med revet parmesanost, god olivenolie, og de knuste sesamfrø. Vend det hele sammen med de kogte kartofler og smag til med salt og peber og evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i ca. 15 min.
Anretning: Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()