Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skrub bederne, og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Kog ternene i ca. 5 min., indtil de er blevet lidt møre, men stadig har lidt bid.
Dræn dem for vand.
Hæld 1 tsk. sukker pr. person i en skål, og opløs det i et par spsk. kogende vand. Tilsæt 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt.
Vend rødbederne med sukkerlagen lige før servering.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med mælken. Kom låg på gryden, og bring mælken op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre. Rør jævnligt i gryden, så mælken ikke brænder på i bunden.
Dræn mælken over i en skål, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris. Hæld mælken i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.
Hak kapers og rødløg fint, og kom halvdelen i en skål sammen med kød og æg.
Rør godt rundt, og krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Form 1 bøf pr. person, og steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Riv peberroden på den fine side af et rivejern.
Anret pariserbøffen med kartoffelmos og rødbede. Servér peberrod, rødløg og kapers til.
Kommentarer og forslag til opskriften