0
Pariserbøf med rødbeder, kapers og peberrod

Pariserbøf med rødbeder, kapers og peberrod

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Kog bederne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skrub bederne, og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Kog ternene i ca. 5 min., indtil de er blevet lidt møre, men stadig har lidt bid.

Dræn dem for vand.

Hæld 1 tsk. sukker pr. person i en skål, og opløs det i et par spsk. kogende vand. Tilsæt 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt.

Vend rødbederne med sukkerlagen lige før servering.

bagekartoflersødmælk
15 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med mælken. Kom låg på gryden, og bring mælken op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre. Rør jævnligt i gryden, så mælken ikke brænder på i bunden. 

Dræn mælken over i en skål, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris. Hæld mælken i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.

kapersægrødløg
25 min.
Lav bøfferne

Hak kapers og rødløg fint, og kom halvdelen i en skål sammen med kød og æg.

Rør godt rundt, og krydr med salt og peber.

Varm en pande op ved høj varme. Form 1 bøf pr. person, og steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

peberrod
35 min.
Riv peberroden

Riv peberroden på den fine side af et rivejern.

40 min.
Anretning

Anret pariserbøffen med kartoffelmos og rødbede. Servér peberrod, rødløg og kapers til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
17,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
61 g
heraf sukkerarter:
25,6 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
42,7 g