0
Pasta a la bolognese

Pasta a la bolognese

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En klassiker, som er klar ret hurtigt! Og har du travlt, kan du sagtens tage den af blusset lidt før. 

Har du ikke travlt, kan den med fordel simre lidt længere på komfuret.

Spæd med pastavand efter behov, og smag altid til undervejs, så smagene får mulighed for, at udvikle sig.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

zittauerløghvidløgsquashstængler bladsellerihakket oksekødflåede og hakkede tomater
1 min.
A la bolognese

Sæt vand over til pasta.

Hak løg og hvidløg fint, og sautér begge dele i olivenolie på en varm sauterpande. De skal ikke tage farve. 

Riv squashen groft, og snit bladselleri fint. Tilsæt begge dele til løgene, og lad det hele falde godt sammen, uden at tage farve. Tilsæt mere olivenolie efter behov.

Kom oksekød på, og lad det stege gyldent og gennemstegt ved høj varme. Krydr med salt og peber. 

Tilsæt dåsetomater, lad retten simre, og smag til undervejs med salt, peber og et nip sukker., og også gerne lidt tørret oregano. 

rigatoni, 50% fuldkorn
15 min.
Pasta

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Afdryp den, men gem lidt kogevand, hvis din bolognese har brug for ekstra væde.

rucolatomaterfrisk mozzarella
19 min.
Tomatsalat

Anret rucola på et lille fad (gem evt. lidt til pynt). Skær tomaterne i skiver, og anret dem på rucolaen. Top med brud eller skiver af mozzarella, og krydr med salt, peber og olivenolie. 

27 min.
Anretning:

Vend pastaen i bolognesen, lad den simre med i et par minutter, og smag det hele til igen. 

Anret pasta i dybe tallerkener, top evt. med lidt olivenolie, og servér straks med tomatsalat til. 

28 min.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?