0
Pasta a la norma med parmesan og salat med mozzarella

Pasta a la norma med parmesan og salat med mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

auberginehvidløgspaghetti, 50% fuldkorntomatpassata
1 min.
Aubergine og pasta

Skær aubergine i skiver, og steg dem i en gavmild mængde olivenolie (evt. af flere omgange) i ca. 10-12 min., til de er gyldne og helt møre. Krydr med salt.

Saml alle aubergineskiverne på panden til sidst.

Snit hvidløg i tynde skiver, og kom dem med på panden med de stegte auberginer. Steg kort, tilsæt tomatpassatta, og krydr med salt og peber. 

Kom pasta i kogende, saltet vand, og kog den i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem en del af pastavandet.

Vend pasta med på panden, og lad den simre med i et par minutter. Spæd med pastavand efter behov, og tilsæt gerne lidt olivenolie. 

cherry- eller blommetomaterrød peberfrugtrødløgfrisk mozzarellaoregano
10 min.
Salat

Skær tomaterne i halve, peberfrugten i slanke både og rødløg i skiver, og anret det på et fad. 

Dryp det hele med olivenolie, eddike, salt og peber.

Bryd mozzarella over, og krydr med lidt oregano og mere peber inden servering.

26 min.
Anretning

Anret pasta i dybe tallerkener, top med revet parmesan og oregano, og servér med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.