0
Pasta a la putanesca med kapers og salat med mozzarella og oliven

Pasta a la putanesca med kapers og salat med mozzarella og oliven

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Super enkel og smagfuld pastaret. Perfekt med en frisk salat og frisk mozzarella. 

Dryp salaten med en god olivenolie og god eddike. Brug det du har, enten hvidvins-, balsamico- eller rødvinseddike. Bare den er god og lækker. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

rigatoni, 50% fuldkornhvidløgløgkapersflåede og hakkede tomaterchiliflager
1 min.
Pasta

Sæt rigeligt saltet vand over til pasta, og kog den al dente. 

Hak løg og hvidløg fint, og sautér begge dele ca. 2-3 min. i olivenolie i en dyb pande, det skal ikke tage farve, men mørne let. Drys med lidt chiliflager efter smag.

Afdryp kapers, og tilsæt dem til retten. Kom tomater ved, og lad det simre i 5-6 min. 

Afdryp pastaen, men gem en del af kogevandet.

Tilsæt pasta og lidt kogevand til panden, og krydr med salt, peber og evt. et nip sukker. Lad pastaen simre med saucen i 1-3 min., og smag til. 

hjertesalatfrisk mozzarellaGrønne Nocellara oliven, uden sten
10 min.
Salat

Pluk salaten, og anret den på et fad. Bryd mozzarella over, top med oliven, og krydr med salt og peber.

Dryp salaten med olivenolie og eddike inden servering. 

bredbladet persille
19 min.
Anretning:

Hak persillen groft. 

Anret pastaen i dybe tallerkener, top med persille, og servér straks med salaten til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?