Sæt en stor gryde vand over til pasta. Skræl aspargeserne fra lige under hovedet og nedefter og bræk den træede ende af. Kog dem møre med bid i lidt letsaltet vand, 3-4 min. afhængigt af tykkelse. Køl af under koldt vand og snit dem i ½ cm tykke skiver med et flot skråt snit. Skær tomaterne i kvarte. Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme. Kom fløden ved og lad det simre sagte 3-4 min. Kog imens pastaen al dente i kogevandet tilsat godt med salt og evt. lidt olie. Kom presset hvidløg og ost i flødesaucen, pisk til osten er smeltet og saucen er blød og cremet og smag til. Hæld vandet fra pastaen, men lad en smule være tilbage. Hæld Alfredosaucen over, kom aspargesbidder og gerne persille ved og vend det forsigtigt sammen. Anret i en varm skål og drys med tomater. Server straks til fx kylling, fisk eller kalv.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()