0
Pasta alfredo med røget bacon og broccoli i flødesovs

Pasta alfredo med røget bacon og broccoli i flødesovs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

bacon i tern
1 min.
Steg baconen

Overfør baconen til en gryde med 1 tsk. olie pr. pers., og steg ved middelhøj varme, indtil det bliver gyldent.

løggulerødder
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg, gulerødder og broccoli fint, og overfør det løbende til gryden med bacon. Steg i ca. 5 min. under omrøring, indtil det er mørt.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

fløde 9%citron
25 min.
Rør sovsen

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. pers. til kødet, og rør det godt ud i.

Tilsæt fløden, og lad det simre, indtil det begynder at tykne, og tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tykt.

Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener, og riv osten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
563 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,8 g
Kulhydrat:
57,1 g
heraf sukkerarter:
15,9 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
24,6 g