0
Pasta Carbonara med fennikel/æble salat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 584 kcal

Fedt: 25,2g

Kulhydrat: 56,7g

Protein: 31,2g

Kostfibre: 11g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Pasta

Sæt vand over at koge med et godt skud salt til pasta.

fennikel med topgrønt æblebasilikumsaltolivenolie, ekstra jomfrueddikesort peber
3 min.
Salat

Skyl fenniklen, æble og basilikummen grundigt og skær bunden omkring fennikelstokken fra. Skær topskuddene fra og gem til anretning. Halvér fenniklen på langs og skær den ene halvdel på den lange side i så tynde skiver som muligt. Den anden halvdel skæres i 1x1 cm tern.

Skær æble i tynde skiver og hak basilikummen groft.

De tynde skiver fennikel overføres til en skål sammen med æblet og basilikummen. Tilsæt 2 tsk. olivenolie og 1 tsk. eddike pr. person og krydr med salt og peber.

tørret pasta (gerne fuldkorns)
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

olivenolie, ekstra jomfrurøget grisemørbradæg2fløde 9%
21 min.
Pastasovsen

Varm en stor pande  op ved middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk. olie og steg fennikel og mørbrad under omrøring i 5 min. Imens slås ægget ud i en skål. Tilsæt fløden  til ægget og lidt salt og pisk godt til.    

Sluk for panden med fennikel, sigt vandet fra pastaen og overfør pastaen til panden. Tilsæt æggemassen og rør rundt indtil retten har en cremet konsistens. Hvis ægget ikke er tilberedt færdig, så tænd blusset igen ved lav temperatur, men vær forsigtig ikke at give det for meget, så sovsen bliver tør. Smag til med salt

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaretten i skåle og top med revet parmesan og server salaten til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?