0
Pasta carbonara med røget mørbrad, bagte blomkål og citron

Pasta carbonara med røget mørbrad, bagte blomkål og citron

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i små stykker og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag kålen i ca. 25 min., indtil den har fået farve og er blevet mør.

røget grisemørbrad
10 min.
Skær mørbraden

Skær mørbraden i små stykker og overfør til en stor gryde med 1 tsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme og steg mørbraden i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil det får lidt farve.

sedanini, 50% Fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken i saltet vand.

ægfløde 9%parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Rør æggene

Knæk æggene ned i en skål og pisk dem grundigt. Tilsæt revet parmesan og fløden og rigelige mængder friskkværnet peber.

25 min.
Rør carbonaraen

Dræn vandet fra pastaen og kom det i gryden med mørbraden.

Skru helt ned for varmen og tilsæt flødemassen. Rør det rundt konstant, indtil massen bliver til en cremet sovs om pastaen.

Smages til med salt og peber.

citron
30 min.
Anretning

Pres citronsaft henover blomkålen og servér sammen med pastaretten.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
536 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,5 g
Kulhydrat:
43,4 g
heraf sukkerarter:
10,3 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
28,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?