0

Pasta Carbonara med spidskål og pancetta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit spidskålen fint og snit løget (med top) i tynde skiver. Rist pancettaen sprød i en dyb pande og kog sideløbende pastaen i en gryde efter anvisning på pakken. Kom løgskiverne på panden og lad dem sautere med 2-3 min. Tilsæt spidskålen, sauter 1 min. og kom så lidt af pastavandet ved. Læg låg på og lad det simre 3 min. til kålen er faldet sammen, men stadig har et sprødt bid. Pisk imens æggeblommer, fløde, parmesan, en smule salt og godt med peber sammen i en skål. Hæld vandet fra pastaen og vend det med pancetta og kål. Rør æggecremen i, varm det igennem og smag til med salt og peber. Server straks med fx en tomatsalat og en stor skål sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.