0

Pasta Carbonara med spidskål, tørsaltet bacon, ærter og et touch af citron (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde vand over til pasta og kål. Trim spidskålen, fjern stokken og snit bladene i tynde strimler. Skær baconen i tynde tændstikker og dup ærterne tørre. Pisk æggeblommer, fløde, parmesan, et godt nip salt og masser af friskkværnet sort peber sammen i en skål.

Rist baconen gylden, men knapt sprød ved middel varme i en sauterpande. Kom pasta og spidskål i det kogende vand og kog 2-3 min. (efter anvisning på pastaemballagen). Løft pasta og kål direkte fra gryden og over i panden, hæld ægge-flødemassen over og vend det hurtigt sammen. Riv citronskallen over, kom ærterne ved og varm retten igennem til saucen tykner om pasta og kål. Juster konsistensen med pastavandet og smag til med salt og peber. Server straks til fx helstegt kylling eller en god kalveculotte.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?