0
Pasta i cremet kødsovs med grillede gulerødder og citron

Pasta i cremet kødsovs med grillede gulerødder og citron

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderherbes de Provencecitron
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk gulerødderne i halve. Spred dem ud på bagepladen, og vend dem i krydderiblandingen, 1/2 spsk. olie pr. person, lidt salt og lidt peber. Bag rødderne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre. 

Lige før servering smages de til med citronsaft.

hakket oksekød 3-6%løg
10 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme. Når den er rygende, varm steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.

Hak løget groft, og tilsæt det til kødet. Skru ned for varmen, og steg i yderligere 5 min. ved jævnlig omrøring.

sedanini, 50% Fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

tamari soya saucecreme frisk 9%
20 min.
Rør sovsen

Hæld soya og creme frisk i kødet, og rør godt rundt.

Tilsæt pastaen med en hulske, og rør yderligere rundt. Hæld evt. lidt af kogevandet fra pastaen i sovsen, hvis den begynder at blive tør.

Smag til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, og anret de bagte gulerødder til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
14,3 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
38,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?