0
Pasta i fad med bacon, aubergine og cherrytomater

Pasta i fad med bacon, aubergine og cherrytomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebacon i ternløggulerodhvidløgcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Skræl auberginen og skær den i mundrette stykker sammen med løget og guleroden. Overfør til et stort ildfast fad sammen med baconen, tomaterne og revet hvidløg.

Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Vend det godt rundt og bag grøntsagerne i ca. 20 min. indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Rør i retten undervejs.

ricotta fra la Treccia
20 min.
Rør ricottaen

Kom ricottaen i en skål og krydr med salt og peber.

rigatoni, 50% fuldkorn
25 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Overfør pastaen til fadet med de bagte grøntsager med en hulske eller tang. Vend pastaen godt sammen og tilsæt pastavandet, indtil sovsen har den rette konsistens. Top med ricottaosten og servér straks.

NB. Foto viser retten lavet med papperdelle, men du skal lave den med rigatoni.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Næringsindhold pr. person:

Energi:
555 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
55 g
heraf sukkerarter:
13,2 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
19,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?