0
Pasta i flødesovs med mørksej, fennikel og estragon

Pasta i flødesovs med mørksej, fennikel og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodFennikel
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og fenniklen fint (gem topskudene fra fenniklen til anretning) og overfør til en gryde med 1 spsk. olie pr. person.

Steg grøntsagerne ved middel varme under omrøring i ca. 5 min., indtil de er møre.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i små tern og krydr med salt.

fløde 9%herbes de Provence
15 min.
Rør sovsen

Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person og herbes de provence i grøntsagerne og steg i 1 min. under omrøring. 

Hæld fløden i, og lad det simre, indtil det begynder at blive tykt. Tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tykt. 

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

estragoncitron
25 min.
Tilbered fisken

Kom fisken i sovsen og lad det tilberede i ca. 3-4 minutter, indtil det begynder at flage.

Hak estragonbladene og kom i fiskeretten lige før servering og smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, anret sovsen henover og top med fennikelskud.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?