Næringsfordeling pr. person
Energi: 598 kcal
Fedt: 26,6g
Kulhydrat: 43,3g
Protein: 36,5g
Kostfibre: 21g
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl græskaret med en kartoffelskræller eller en kniv. Halvér græskaret og kassér kernehuset med en ske. Skær græskaret ud i store terne og kog det i ca. 15 min til græskaret er helt blødt og næsten falder fra hinanden. Hæld græskaret i en sigte, men gem kogevandet. Kom græskar tilbage i gryden og blend det med en stavblender, hvor du tilsætter kogevandet lidt efter lidt indtil du får en fin puré. Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe, så den vil klistre sig til pastaen.
Smag puréen til med halvdelen af krydderiblandingen, salt og citronsaft.
Hvis du laver mad til færre end 3 personer er det ikke al citronsaften der skal bruges.
Pil hvidløg og riv det på den fine side af et rivejern.
Skyl persillen grundigt, dræn den for vand og hak stilkene så fint du kan. Bladene gemmes til servering.
Kom kødet op i en skål og rør det sejt med 1 tsk. salt pr. person. Tilsæt æg og rør til farsen er homogen. Tilsæt en ½ spsk. mel pr. person i farsen og rør det sammen.
Tilsæt hvidløg, resten af meat ball krydderi og den hakkede persille og form 4 kødboller pr. person efter en sidste omrøring.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk olie pr. person og steg kødbollerne i ca. 4 min på hver side.
Kog pastaen som angivet på pakken i mens kødbollerne steger.
Fordel pastaen i dybe tallerkener med en generøs skefuld græskarpure og top med meatballs, persilleblade og peber.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kundekommentarer ()