0
Pasta med bagt fennikel, squashsalat, mynte og friskost

Pasta med bagt fennikel, squashsalat, mynte og friskost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Pastavand og ovn

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt en stor gryde vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt. 

Fennikelsquashmynteløgcitron
5 min.
Klargør grøntsagerne

Skær fennikel i stykker på ca. 2x2 cm. Skræl løgene, og skær dem i kvarte.

Vend fennikel og løg med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Bag fennikel og løg i ovnen i ca. 25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.

Pluk mynte ud i blade, og skær squash i tynde strimler.

Riv citronen fint, og gem skallen til senere.

rigatoni, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen, til den er al dente efter anvisning på pakken.

citron
20 min.
Lav dressing

Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Dræn pastaen, og vend den sammen med de bagte grøntsager, den revne citronskal og lidt olivenolie. Smag til med salt, og anret i en dyb tallerken.

Læg squashen ud på et fad. Rør godt rundt i marinaden, og fordel den ud over squashen. Drys med mynteblade og smuldret ost. Kom gerne et godt skud friskkværnet sort peber over.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?