Sæt en gryde letsaltet vand over til pastaen. Del blomkålen i små buketter og skær de ikke for tykke stokke i skiver. Snit forårsløgene i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Varm lidt olie op i en dyb pande og rist baconen let gylden. Kom blomkål, forårsløg, hvidløg, salt og peber ved og rist til kålen er gylden og baconen helt sprød. Kog imens pastaen som anvist på pakken. Vend drænet pasta, ærter og fløde i panden med blomkål og bacon og varm igennem. Server straks drysset med parmesan og giv fx en fyldig grøn salat og godt brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften