0

Pasta med broccoli, brede bønner og hasselnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over at koge. Rist hasselnødderne på en tør pande til hinderne er mørke og krakelerer og nøddekernerne gyldne. Gnid hinderne af i et viskestykke og hak nødderne groft. Del broccolien i ensartede buketter, skræl stokken og snit den i skiver. Nip bønnerne og snit dem i ½ cm smalle stykker med et skråt snit. Kog broccolibuketter og –stok i det letsaltede vand til de lige er møre. Tag dem op med en hulske, kom dem direkte i iskoldt vand og dryp efterfølgende godt af. Kom lidt ekstra salt i kogevandet, kom den tørrede pasta i og kog som anvist på emballagen - kom bønnerne i 1 min. før endt kogetid. Kom broccoli, hakkede nødder, pillede hvidløg, 1 tsk. revet citronskal, 1 spsk. citronsaft, kapers og ½ dl olie i en foodprocessor, krydr med salt og peber og sæt maskinen i gang på puls-funktion. Kør det sammen til en fin ensartet pestokonsistens og smag til. Hæld vandet fra pasta og bønner, men bevar ca. ½ dl kogevand i gryden. Kom broccolipestoen ved og vend forsigtigt rundt. Anret i en stor skål, riv masser af parmesan henover og dryp med lidt ekstra olivenolie. Server straks til fx helstegt kylling, en kalveschnitzel eller lammekølle.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?