0

Pasta med broccoli, hasselnødder og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over at koge. Rist hasselnødderne på en tør pande til hinderne er mørke og krakelerer og nøddekernerne gyldne. Gnid hinderne af i et viskestykke og hak nødderne groft. Del broccolien i ensartede buketter, skræl stokken og snit den i skiver. Kog broccolibuketter og –stok i det letsaltede vand til de lige er møre. Tag dem op med en hulske, kom dem direkte i iskoldt vand og dryp efterfølgende godt af. Kom lidt ekstra salt i kogevandet, kom den tørrede pasta i og kog som anvist på emballagen. Kom broccoli, hakkede nødder, pillede hvidløg, 1 tsk. revet citronskal, 1 spsk. citronsaft, kapers og ½ dl olie i en foodprocessor, krydr med salt og peber og sæt maskinen i gang på puls-funktion. Kør det sammen til en fin ensartet pestokonsistens og smag til. Hæld vandet fra pastaen, men bevar ca. ½ dl kogevand i gryden. Kom broccolipestoen ved og vend forsigtigt rundt. Anret i en stor skål, riv masser af parmesan henover og dryp med lidt ekstra olivenolie. Server straks til fx helstegt kylling, en kalveschnitzel eller lammekølle.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.