0
Pasta med gris i strimler, ricotta, salvie og parmesan

Pasta med gris i strimler, ricotta, salvie og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grisekød i strimlerrigatoni
1 min.
Gris og pasta

Skær evt. kødet i mindre stykker, og steg det i olivenolie på en varm dyb pande i ca. 6-7 min., til det er gyldent og gennemstegt. Krydr kødet med salt, og tag det af panden.

Kog pasta i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente.

 

hvidløggulerøddersquashsalvietomaterfrisk ricotta
6 min.
Grønt

Snit hvidløg fint, skær gulerødder og squash i små tern, og hak lidt salvie.

Sautér det hele i rigeligt olivenolie, i den varme pande fra kødet, i ca. 5 min., og krydr med salt og peber.

Skær tomaterne i tern, tilsæt kød, tomater og ricotta, og lad det hele simre sammen. 

Sigt vandet fra pastaen, vend den i retten sammen med lidt kogevand (ca. 1/2 dl pr. 1-2 pers.), og lad det hele simre sammen i 2-3 min. Smag til med salt, peber og olivenolie. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
24 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med revet parmesan.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.