0
Pasta med gris i strimler, ricotta, salvie og parmesan

Pasta med gris i strimler, ricotta, salvie og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grisekød i strimlerrigatoni
1 min.
Gris og pasta

Skær evt. kødet i mindre stykker, og steg det i olivenolie på en varm dyb pande i ca. 6-7 min., til det er gyldent og gennemstegt. Krydr kødet med salt, og tag det af panden.

Kog pasta i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente.

 

hvidløggulerøddersquashsalvietomaterfrisk ricotta
6 min.
Grønt

Snit hvidløg fint, skær gulerødder og squash i små tern, og hak lidt salvie.

Sautér det hele i rigeligt olivenolie, i den varme pande fra kødet, i ca. 5 min., og krydr med salt og peber.

Skær tomaterne i tern, tilsæt kød, tomater og ricotta, og lad det hele simre sammen. 

Sigt vandet fra pastaen, vend den i retten sammen med lidt kogevand (ca. 1/2 dl pr. 1-2 pers.), og lad det hele simre sammen i 2-3 min. Smag til med salt, peber og olivenolie. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
24 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med revet parmesan.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.