Sæt to gryder med saltet vand over at koge til pasta og bønner.
Nip bunden af bønnerne, kog dem i 5-7 min., og gem dem til senere.
Pil løget, skræl guleroden, og hak begge dele fint. Skær osten i små stykker, eller riv den på den fine side af et rivejern.
Kom kødet op i en skål, og rør det sejt med 0,25 tsk. salt pr. person. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, rasp, ost og halvdelen af løget, og rør til farsen er homogen.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side. Tag kødbollerne af varmen, og steg guleroden og resten af løget under omrøring i 5 min.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hæld skysovsen og kødbollerne i panden, og vend pastaen godt rundt heri. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges bønnerne i et par dråber olie i ca. 1 min under omrøring, sammen med lidt revet hvidløg. Overfør til en skål, og vend i lidt lys eddike.
Servér pastaretten med de grønne bønner.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften